Bestuur

Dana Berti

Dana Berti

General Board Member

Dana Berti is gepromoveerd in de verpleegkunde, op de ontwikkeling en implementatie van een interdisciplinair adviescentrum voor patiënten met atriumfibrilleren. Sinds 2010 werkt ze als verpleegkundig specialist hartritmestoornissen. In 2014 werd Dana bestuurslid van de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing.

Dimitri Jacquemin

Dimitri Jacquemin

Treasure
Eva Goossens

Eva Goossens

Chair, Liaison BSC

Eva Goossens is doctor in de verpleegkunde, met als thema continuïteit van zorg voor adolescenten met een aangeboren hartafwijking bij de overgang naar de zorg voor volwassenen. Eva werd in 2012 lid van de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing en was in 2017 voorzitter van de raad van bestuur.

Inge Bolle

Inge Bolle

General Board Member, Liaison Heart Failure

Ik werk sinds augustus 2018 fulltime in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare. Ik heb verschillende functies binnen het ziekenhuis. Ik ben gestart als verpleegkundig specialist hartfalen en als studieverpleegkundige in de cardiologie. Ondertussen heb ik verschillende groeikansen gekregen waardoor ik ook pacemakertechnicus en echocardiografiste ben. Sinds september 2021 werk ik ook deeltijds aan de hogeschool VIVES. Als gastdocent sta ik in voor stagebegeleiding, bachelorproefbegeleiding en geef ik het vak circulatie.

Ive Verbeeck

Ive Verbeeck

General Board Member

Ive Verbeeck studeerde in 2016 af als Master in de Verpleegkunde aan de KU Leuven. Vanaf 2014 werkte hij als (hoofd)verpleegkundige in UZ Leuven. In 2020 startte hij als cardiovasculair verpleegkundige in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Jens Boelens

Jens Boelens

Communication manager

Jens startte zijn loopbaan als verpleegkundige in het Universitair ziekenhuis Gent in 2002. Hij begon als verpleegkundige op de intensive zorgen heelkunde. Na 3 jaar werd hij spoedverpleegkundige in het Universitair ziekenhuis Gent. In 2014 werd Jens hoofdverpleegkundige op de afdeling Intensieve zorg Cardiologie (hartbewaking). Jens is gespecialiseerd in spoedeisende zorg/intensieve zorg en acute life support.

Karen De Munck

Karen De Munck

General Board Member, Past Chair

Karen studeerde in 2000 af als verpleegkundige. Altijd op een cardiologische afdeling gewerkt.
In november 2009 maakte ik de overstap naar het universitair Ziekenhuis Antwerpen om daar als hoofdverpleegkundige het kortverblijf cardiologie op te richten en mee vorm te geven. In de jaren nadien heb ik dit gecombineerd met de verantwoordelijkheden over het intern patiënten transport en het lang verblijf cardiologie/CCU. Sinds juni 2022 ben ik voltijds als hoofdverpleegkundige op cardiologie/CCU te vinden. Karen is geïnteresseerd in alle aspecten van de cardiologie, het acute met reanimatie tot de palliatieve zorgen in de terminale fase.

Liesbet Van Bulck

Liesbet Van Bulck

Vice President

Liesbet Van Bulck is doctorandus aan het Academisch Centrum Verpleegkunde en Vroedkunde van de KU Leuven. Haar promotieonderzoek richt zich op zorggebruik en patiëntgerapporteerde uitkomsten bij volwassenen met een aangeboren hartaandoening. Sinds 2017 is ze bestuurslid van de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing.

Michèle de Hosson

Michèle de Hosson

Secretary

Van augustus 2005 tot april 2013 werkte Michèle als gediplomeerd verpleegkundige op de afdeling Coronaire Zorg van het Universitair Ziekenhuis Gent. In 2009 studeerde ze af als Master of Nursing Science aan de Universiteit Utrecht (Nederland). Sinds mei 2013 werkt ze als klinisch verpleegkundig specialist voor (jong)volwassenen met een aangeboren hartaandoening in het Universitair Ziekenhuis Gent. Momenteel doet ze een promotieonderzoek over transitiezorg. Sinds 2014 is ze bestuurslid van de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing. Zij is secretaris en ondersteunt bij de organisatie van de jaarlijkse symposia.

Philippe Delrez

Philippe Delrez

General Board Member, Past Chair

Philippe Delrez is sinds 2001 verpleegkundige op de cardiovasculaire ICU. Hij deed een master in opvoeding en gezondheidsbevordering en werkt als tabakoloog. Momenteel is hij ook ICU IT-coördinator aan de UCL Saint-Luc. Philippe is sinds 2014 bestuurslid van de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing.

Yaël Verharen

Yaël Verharen

General Board Member

Yaël Vanharen studeerde in 2017 af als verpleegkundige en werkte sindsdien voltijds als verpleegkundige in het cathlab van ZNA Middelheim, waar ze zich specialiseerde in elektrofysiologie. In 2018 hervatte zij haar studies halftijds, en in 2022 studeerde zij af als Verpleegkundig Specialist in Cardiologie. Op dit moment is zij werkzaam als doctoraatsstudente aan de Universiteit Antwerpen. Haar project heeft als doel een zorgpad te ontwikkelen voor zwangere vrouwen met cardiovasculaire aandoeningen. Sinds 2022 is zij enthousiast bestuurslid van de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing.

Shana Thys

Shana Thys

General Board Member

Shana Thys vervolledigde in 2017 de Master in de Verpleegkunde aan de KU Leuven. Sindsdien is zij werkzaam als verpleegkundig specialist voorkamerfibrillatie binnen het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Enerzijds werkt zij mee aan het uitwerken van een interdisciplinair VKF-adviescentrum binnen het Hartcentrum Hasselt. Anderzijds verzorgt zij als Physician Assistant Nurse cardiologie het management van de shortstay-patiënten die in dagopname gepland zijn voor o.a. een coronarografie, een CIED-implantatie of een ablatie. Sinds 2022 is zij bestuurslid van de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing.